Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Järfälla Alpina Klubb och Brukets skidbacke!


Vi är en av Stockholms alpina klubbar och tränar i Brukets Backe i Järfälla så fort det finns snö. Under de perioder då det inte finns snö i Stockholm bedrivs träning på mer snösäkra orter.

Vi vet att det tar tid att bli en duktig alpin skidåkare, därför bedriver vi vår verksamhet långsiktigt. Vi tränar för att kunna tävla i regionala tävlingar och kvala till SM tävlingar. Övergripande mål är att ge våra ungdomar en träning så att de, vid 16 års ålder, är redo och har möjligheter att anta en plats vid något av Sveriges skidgymnasium.

Vårt arbete bedrivs ideellt. Alla medlemmar hjälps åt. Vi bemannar liften i Bruket under kvällstid och helger. Vi sprutar snö för att snabbt få upp backen när det blir kallt. Tillsammans bedriver vi Brukets kafé under helger när backen är öppen. 

Vi välkomnar alla och ser fram emot att få hälsa nya medlemmar välkomna till vår klubb och fantastiska förutsättningar för alpin skidåkning. Vår träning omfattar slalom, storslalom, super G och störtlopp för de äldre åkarna. Vi har ca 160 aktiva barn och ungdomar från 8 år och upp till 20 år (skidgymnasieungdomar).

Vi är sedan 2019 även medlemmar i Parasportförbundet och vill gärna att fler barn med olika utmaningar kan testa på vår fina sport (läs mer här).

 

Uppdaterad: 28 MAJ 2018 09:06

Postadress:
Järfälla AK - Skidor
Viktoria Vimberg, Stackvägen 6A
16344 Spånga

Besöksadress:
Bruket
17546 Järfälla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@jarfallaalpina....

Se all info

Provträna med oss!
Kom och provträna med våra yngre grupper (U8 & U10).

VÅRA SPONSORER

blobid0.png

blobid1.png

blobid2.png

 

Alla medlemmmar i Järfälla Alpina som bokar möten på Sigtunahöjden i Sigtuna och uppger "Järfälla Alpina" som "agent" sponsrar JAK med 4% på de belopp  som är bokat i logi, mat och lokaler.