Hoppa till sidans innehåll

På gång i Järfälla Alpin!

08 OKT 2016 13:11
  • Skapad: 08 OKT 2016 13:11

En fantastik sensommar är nu väg att övergå i höst, idag lördag 8 oktober är det riktigt höstväder och strax är det vinter och det gillar vi JAK:are!

Härligt att se alla träningsgrupper och arbetsgruppers aktiviteter i klubben. I detta brev tänker jag kort beskriva vad som är på gång i klubben med utgångspunkt från respektive arbetsgrupp.

Träning – Anders Byttner
Full aktivitet i alla träningsgrupper från U8-U16, av JAK:s juniorer befinner sig de flesta på skidgymnasium runt om i landet och de tränar där, de juniorer som är hemma tränar tillsammans med U16. 

Alla har kört utomhus i Bruket fram till v. 40 men nu börjar de flesta grupperna att gå in alla eller vissa pass. U14 och U16 tränar på Bromma Träningscenter 1 pass i veckan. Många grupper har också genomfört barmarksläger.
Alla gruppers tränings och tävlingsplan är i stort sett klar och kommunicerad i grupperna, har du frågor kring upplägg kontaktar du respektive tränare/lagledare.

KM SL arrangerar tränarna i samråd med grupperna, datum kommer lite längre fram.

Anders Byttner har nominerat Marcus Tollsten till ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö”

Supporterpass- och arbetsgrupperLinda Ström
Detta är arbetsgruppen som ansvarar för respektive träningsgrupps fördelning av supporterpass i gruppen och ansvarar för att gruppens platser i respektive arbetsgrupp är tillsatta, ett viktigt och ganska tidskrävande arbete såhär i början av säsongen. 

Jennie Rinaldo U10 och Jonas Ameen U12har jobbat med att ta fram en fördelningsnyckel för pass och föräldrar med barn i olika grupper för att undvika krockar av typen: sprutat snö på natten har cafépass dan därpå.

Det kan vara bra för alla att veta att JAK ansvarar för att:

-       Spruta snö kvällar, helger och nätter och att Järfälla Kommuns personal sprutar snö och pistar backen dagtid måndag-fredag, har ni frågor kring snösprutning och pistning kontaktar ni Åke Wernelind U14, det är Åke om är klubbens kontaktperson med kommunen.

-       JAK bemannar liften kvällar och helger under tiden 1/1-31/3 och får 84 kr/timma som vi bemannar liften i form av ”Brukartimmar” från Järfälla Kommun samt att klubben har ersättning för liftkort som vi säljer i Bruket och säsongskort till våra aktiva. Det är en procentuell ersättning som ökar i takt med att liftkortsomsättningen ökar. Ett normalt år brukar vi omsätta ca 225´kr i liftkort och detta ger oss en intäkt på ca 77´kr samt ca 500 brukartimmar vilket ger en intäkt på ca 42´kr.

-       Servering och grillning vid tävlingar har ett netto på ca 50% vilket förra säsongen genererade en intäkt på 100´kr och netto på ca 50´kr.

Som ni alla förstår så är detta viktiga intäkter för att vi ska kunna bedriva den verksamhet vi bedriver.
För att underlätta till nästa säsong ska vi se till att alla arbetsgrupp är komplett inför kommande säsong innan vi byter år. Precis som vår aktiva byter grupper är alla arbetsgrupper bemannade och redo för ny säsong. Arbetsuppgifter är överlämnade till ny person om någon väljer att byta grupp eller kliva av sitt uppdrag.

Backgruppen Åke Wernelind
Ansvarar för att bemanna snösprutningspass och kommunicera med kommunen om backe och dess verksamhet.

Alla ni som vet med er att ni kommer att vara hemma under jul/nyår/trettonhelg kontakta Åke Wernelind och meddela om ni kan hjälpa till att spruta snö om det skulle bli kallt.

Ny pistmaskin, översyn av belysning och återställande av de delar som blev stulna i våras är på gång genom Järfälla Kommun.

Backgruppen och kommunen har allt pappersarbetet klart för att kunna fylla upp den grop som finns backen ”skiers left” som tar väldigt lång tid att fylla med snö.

Kommunen har just nu ett markprov på analys från ett företag som har massor som de skulle kunna tippa i och schakta upp i gropen och vi håller tummarna för att det blir godkänt, då kan vi ha gropen fylld innan vi börjar spruta snö. Beslutet ligger just nu hos kommunen.

Det kommer att genomföras både lift- och snösprutningsutbildningar under hösten

Lagledare/medlem – Lena Andersson
Inför denna säsong har vi omorganiserat medlemsgruppen och nu är det lagledarna som ingår både lagledare- och medlemsgruppen, det är lagledarna som har bäst koll på sina grupper och föräldrarna till barnen vilket underlättar hantering av avgifter och rapportering av LOK/Kommunala bidrag och SISUtimmar vilket är en viktig inkomstkälla för klubben.

Gruppen har haft en träff och vi hade mycket att diskutera och vi insåg vikten av att varje årskull har en egen lagledare som följer med gruppen vid gruppbyte.
Vill uppmana er alla att kolla att kontaktuppgifterna i Idrottonlione stämmer, det kan ni göra när ni går och betalar era avgifter som ska vara betalda innan v. 44. Om ni inte får lösenord när ni begär ett nytt så beror det oftast på att ni har fel mailadress registrerad och då måste ni kontakta er lagledare som kan ändra den.
Alla familje- och enskilda medlemmar som fanns i medlemsregistret den 19 september är aviserade avgifter för medlemskap, träning och säsongkort i Bruket via varukorg i Idrottonline och medlemmar som tillkommit efter det är det respektive lagledare som lägger till och tilldelar avgifterna.

Vi håller också på att ta fram ett lättförståeligt välkomstmaterial för nya medlemmar i klubben.

U 8 har vakanta platser och vi vill gärna fylla upp den gruppen så fort som möjligt, sprid gärna vår flyer i skola, fritids mm.

KommunikationDaniel Johannson
Denna säsong kommer gruppen att jobba med att få ordning på vår hemsida så att uppdaterad info ligger där och att allt gammalt är borttaget

Arbetet med att träningsgruppernas kommunikation fungerar enligt de policydokument som är framtaget fortsätter

Har ni frågor eller idéer, tveka inte att kontakta kommunikationsgruppen

CaféLinda Ström

Cafégruppen är i full gång med planering och när vi har städdag den 15/10 ska caféet riggas för kommande säsong, viktigt att så många som möjligt kommer och hjälper till så det går smidigt att få ned alla saker från vinden.

Det kommer att köpas in en Ipad och Izzetle för att förenklar kortbetalning i cafét.

Tävlings- och IT/TeknikMaria Holmqvist och Erik Kjellberg
Tävlingsprogrammet för region 4 är klart och kommunicerat.

Gruppen håller på att uppdatera information om vilka tävlingar klubben står för i de olika grupperna. I stort innebär det inga större förändringar mot tidigare förutom för U18/21 som kommande säsong kommer att få maximalt 25 FIS/ENL starter och 5 SM starter betalda. Dvs JAK betalar maximalt 30 starter/åkare inkl max 5 SM starter överskjutande starter kommer att  faktureras vid säsongens slut. Observera att medlems, träningsavgift ska vara betalda innan klubben betalar några starter för åkaren. Självklart är alla noga med att meddela om man blir sjuk till arrangerande klubb och lagledare så att de vet om detta vid lagledarmötet.

Klädgruppen har tagit fram nya nummerlappar och funktionärsvästar inför denna säsong och gruppen ska ta fram en rutin så att alla nummerlappar kommer tillbaka efter tävling och att ej återlämnade nummerlappar faktureras klubbar som inte återlämnat, om du skulle glömma att lämna tillbaka din nummerlapp kontaktar du tävlingsledaren och skickar den till arrangerande klubb.

IT/teknik har jobbar hårt under sommaren med att få till ett bra ljudsystem i Bruket och nu återstår endast att få upp högtalarna i masterna och det hoppas vi få hjälp med av kommunen när belysningen ska kontrolleras. 

Vi skulle behöva få ned en kabel under vägen mellan sekretariat och fik men behöver en grävmaskin och hoppas att den kommer om vi ska fylla upp massor i backen…….

Sponsor och klädgruppenLena Andersson
Inför denna säsong har vi slagit ihop dessa två grupper då det är dags att planera för en ny kollektion och omgång sponsorer inför säsongen 2017-2018, har ni förslag på företag att kontaktat så hör ni av er till gruppen.

Denna säsong är målet att få ihop minst 120´kr i sponsorintäkter och se till att få fram en funktionströja för aktiva samt varm jacka/långrock till lagledare. Klädgruppen kommer också att ha fina hoodisar och mössor till försäljning under klubblägret i Björnrike.

Mera info kommer inom kort till alla.

Läger- och aktivitetsgruppenFredrik Ekman
Full fart även i denna grupp!
Städ- och bytardag i Bruket lördag 15/10 kl. 10.00.
Läger i Kaprun v44
Klubbläger i Björnrike 16-18/12, De lägenheter som finns i Centrat är uppbokade av JAK och vi håller på med måltiderna just nu, Allt kommer som vanligt ut i webshopen.
Alla På snö – vecka 6
KM GS, inte helt lätt att hitta en helg då det är full fart i tävlingsschemat och påsk som stökar till det men vi håller på att kolla Björnrike helgen v 16 alternativt kunna göra något arrangemang i Sälen under Ski Funtasic. Vi återkommer med besked kring detta.

Utbildning/Säkerhet/SjukvårdAnders Byttner
Flera ska gå tränarutbildning, tävlingsledarutbildning och tidtagning. Ni som fått utbildning beviljad via JAK ansvarar för att anmäla er och skicka en kopia på er anmälan med kostnad för kursen till This is a mailto link för att pengar från Idrottslyftet ska kunna sökas.

Gruppen har inte hunnit med att ses ännu, återkommer med mera info.

MaterialAnders Byttner
Det mesta är klart inför denna säsong. En tidtagning är på reparation.

Ekonomin - Marie-Louie Lindström
Ekonmin i klubben är enligt prognos och budget, vi håller tummarna för en vit och lång vinter!

Hoppas att ni har fått en bild av vad som händer i klubben just nu, efter nästa styrelsemöte är det Åke Wernelind som berättar vad som är aktuellt och på gång efter det mötet i mitten av November. Tveka inte att höra av er om ni har frågors om ni vill att vi tar upp på styrelsemötet eller till respektive arbetsgrupp.

Ha en fortsatt härlig höst så ses vi!

Lena Andersson

Ordförande 

Skribent: Lena Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Järfälla AK - Skidor
Emil Johnsson, Stenbockens väg 24
17565 Järfälla

Besöksadress:
Bruket
17546 Järfälla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@jarfallaalpina....

Se all info

VÅRA SPONSORER

tritech

TIVA logo  

 

Alla medlemmmar i Järfälla Alpina som bokar möten på Sigtunahöjden i Sigtuna och uppger "Järfälla Alpina" som "agent" sponsrar JAK med 4% på de belopp  som är bokat i logi, mat och lokaler.