Hoppa till sidans innehåll

På gång i Järfälla Alpina, december

13 DEC 2016 13:50
Rapportering från grupperna 2016-12-12
  • Uppdaterad: 13 DEC 2016 14:02

Läger & Aktiviteter

Planering inför klubblägret är nu klart och vi hoppas att allt ska gå enligt plan. Som vanligt blir vi ett stort gäng, ca250 st anmälda. För att få logistiken under lunch att fungera måste vi dela upp oss i 3 sittningar. I år tror vi det kommer att fungera bättre än någonsin då den nya belysningen i storslalombacken gör det möjligt för några grupper att köra sitt första pass mellan 8.00-10.00. Efter fredagens träning blir det fadderåkning, U14 & U16 tar hand om de yngre barnen medans vi vuxna får rätta in oss i ledet och göra som tränarna säger (kanske lite käppåkning). På lördagen blir det luciatåg och ett informationsmöte innan middagen. 

Vi preliminärbokar KM Storslalom v16-2017 i Björnrike. Mer information kommer.

Supporterpass


Nu är alla supporterpassen tillsatta och ute på hemsidan både när det gäller café och lift. Ändring gjordes efter senaste styrelsemötet och huvudtränare blev befriade från supporterpass oavsett hur många aktiva barn i klubben.

 
Backe & Snö

Vi ligger efter vad gäller utbildning för liften och uppstartsmöte för snösprutning.
Skälet beror på att vi dumpat ca 2000 m3 jord i backen och fyllt upp "gropen". 
Detta arbete avslutades i veckan. Ser bra ut! Tror att det kommer blir bra när det verkligen satt sig. 
Utbildning i lift kommer ske vid två tillfällen under januari och vi räknar med 
uppstart snösprutning först när all utrusktning är på plats. Under kommande 
vecka/veckor kommer allt färdigställas för vintern i Bruket. Nu väntar vi bara på
kyla!

Caféet

Det mesta är klart inför säsongen i from av planering. Lagfoton ska tas på samtliga grupper under klubblägret och skickas till cafégruppen
 av respektive lagledare och printas och ramas in till caféet. Gatupratare/skyltar med
 reklam om caféet är på print. 

Lagledare/medlemmar

Alla grupper är i full gång med säsongen och kommande helg träffas vi på Klubblägret i Björnrike, program för respektive grupp samt allmänt program med middagstider mm kommer inom kort.

Arbetet med att maximera LOK-stöd och Kommunala bidrag samt redovisa SISU-timmar fortsätter, att redovisa LOK och SISU timmar är även viktigt för Stockholms Skidförbunds ekonomi då mycket av förbundets bidrag baseras på vad vi som klubbar redovisar.

U 12 behöver hitta en lagledare bland 06:orn (gärna en förälder till en pojke, men inget krav) snarast för att avlasta Bruno Casetta och få en bra struktur, när det börjar vara dags för tävlingar är det viktigt att det finns en lagledare eller tf lagledare som går på lagledarmötet och har koll på ev strykningar mm samt att det är viktigt för varje årskull att ha en lagledare som har nära kontakt med tränare då man byter grupper varje år. Det är ett gemensamt ansvar för er med barn födda 05 att utse en person snarast, meddela Bruno senast 1/1 vem det blir.

 

Träningsgruppen

Barmarkssäsongen börjar gå mot sitt slut och i och med klubblägret så är alla grupper på snö. Samtliga grupper rapporterar att de haft bra träning under hösten. Under klubblägret kommer fadderåkning och föräldraträning att genomföras. Den extra fartträningen i v51 för U12, U14 och U16-grupperna har god uppslutning. Kul att så många vill träna fart! Det kommer som vanligt gå att träna extra under jul/nyår i Björnrike. Dock gäller en åkare = en hjälpande förälder. Vi kommer tyvärr inte kunna erbjuda träning för alla färdighetsnivåer. Hör av er till Peter Holmqvist (U16) eller Anders Byttner (U14) för mer info. Sedan hoppas vi att vi kan komma i gång på hemmaplan så fort som möjligt på det nya året.

 

Ett entusiastiskt gäng reparerade och konverterade käpp i Björnrike under helgen v48 så nu är den mesta käppen försedd med borst. Bra jobbat! En liten tråkigare nyhet är att en av de trådlösa tidtagningarna gått sönder och skickats iväg till USA för reparation. U14-gruppen har därför ingen egen tidanläggning förrän den är tillbaka.

 

Sekretariat

I princip klart inför säsongen.

Ekonomi 

Medlems, tränings- och lägeravgifter, boenden och köp av fartdräkter mm. Några familjer har ännu inte reglerat sina medlemsavgifter. Lagledarna får kontakta berörda och stämma av mot anmälningslistan inför klubblägret. Annars står vi rustade inför säsongen. 

Utbildning/Säkerhet

Jenny Byttner höll en säkerhetsutbildning för U10-föräldrar under lägret v48 där hon både belyste preventiva åtgärder samt vad man kan göra om olyckan trots allt är framme. Samma utbildning planeras även till klubblägret för intresserade föräldrar.

Sponsor och klädgruppen:

I samband med klubblägret kommer det att finnas mössor och hoddies till försäljning 

Eventerbjudande för företag är skapat och klara att distribueras ut på medlemmars arbetsplatser och till vänner. 

Klädgruppen håller på att ta fram förslag på en ny kollektion inför nästa säsong då vi ska ha nya sponsorkontrakt klara. Har ni förslag på företag som vi ska kontakta? Meddela sponsorgruppen 

www.jarfallaalpina.se/Foreningen/foreningensarbetsgrupper20162017/sponsorklad-gruppen/

Skribent: Daniel Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Järfälla AK - Skidor
Emil Johnsson, Stenbockens väg 24
17565 Järfälla

Besöksadress:
Bruket
17546 Järfälla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@jarfallaalpina....

Se all info

VÅRA SPONSORER

tritech

TIVA logo  

 

Alla medlemmmar i Järfälla Alpina som bokar möten på Sigtunahöjden i Sigtuna och uppger "Järfälla Alpina" som "agent" sponsrar JAK med 4% på de belopp  som är bokat i logi, mat och lokaler.