Hoppa till sidans innehåll

På gång i Järfälla Alpina, november

21 NOV 2016 09:30
Säsongsplaneringen i full gång. Kort info från alla våra arbetsgrupper följer.
 • Skapad: 21 NOV 2016 09:30

 • Träning (Anders): Träningar flyter på bra. U8 söker tränare för åkare födda 2010. Träningsläger Österrike v44  har fungerat bra. Utvärdering av träningsläger v44 kommer via enkät. Vi räknar med att få bra med bantider/banplatser i Björnrike under hösten fram till jul. I Björnrike har man nu installerat belysning i storslalombacken, så man kan köra tidigare och till senare. Mycket bra. Redan denna helg är 3 grupper uppe i Björnrike för träning.
 • Backen och anläggningen i Bruket (Åke): Ingen snösprutningslista gjord ännu, men det finns redan drygt 50 namn på listan. Bådar gott inför säsongen. Vi planerar. 2 tillfällen liftutbildning, i dec, innan det startar och i jan, i samband med uppstart av säsongen. Håll utkik efter tider. Uppstart snösprutning planeras för  i dec. Vi kommer fylla igen ”gropen” i slalombacken. Arbetet påbörjas denna vecka. Var egentligen meningen redan förra veckan, men snön kom emellan. Vi har ny Pistmaskin. Kommer i december. Ny kompressor diskuteras, vi får se om det finns pengar. Inköp av ytterligare lansar för att få fler sprutpunkter kommer göras.
 • Sekretariat (Erik): Ljud i backen på plats. Så denna säsong skall vi ha ljud i hela backen.
 • Supportpassen (Linda): 148 liftpass skall bemannas, 72 cafépass ska bemannas. Det finns ca 100 familjer i klubben som skall bemanna detta. Vi har dryga 140 aktiva åkare. 65 familjer delaktiga i i olika arbetsgrupper. Detta har varit utgångspunkten i planeringen för att bemanna supporterpassen. Varje familj har minst 1 cafepass/liftpass, undantag några familjer. Vi har utgått från engagemang i övrigt i klubben, utgått från familjer, familjesituation, 1-5 pass per familj. Tagit hänsyn i största möjliga mån till tävlingshelger. . Allt för att det ska bli så rättvist bli så rättvist som möjligt. U8, U10 får en hel del helger då övriga grupper tävlar på helger,
 • Aktivitetsgruppen (Fredrik): Klubbläger ute. Anmäl er. Planeras för aktiviteter med barn och föräldrar både fredag em och lördag. Håll utkik efter information. Och JA, det blir Luciatåg även i år. Vi planerar för KM storslalom, v16 diskuteras. Mer info kommer om detta i januari.
 • Tävling (Maria): Finns nu dokument och rutiner för tävlingar på hemsidan. Planeras utbildningar i tidtagning och för tävlingsledare. Anmäl er om ni är intresserade. Vi ser gärna att föräldrar i de yngre grupperna utbildar sig. Vi har egna tävlingar på hemmaplan i U12 och U14. U16 har tävling borta.
 • Ekonomi (ML): En del medlemsavgifter saknas. En del har ej betalat årskort i Bruket. 56 mössor sålda, ca 1/3 av lager. Vi köpte 150 mössor.
 • Kläd- och  Sponsorgruppen (Lena): Klädgruppen har tillsammans med lagledarna jobbat med jackbyte, det har kommit mössor och hoddies som kommer att finnas till försäljning på klubblägret. Ett antal nya varma rockar är inköpta till lagledare. Sponsorgruppen håller på att ta fram ett material för att sälja event i backen och kontakt kommer att tas med bla Görwälns slott för att sälja event i backen till deras gäster, självklart vill vi att företag som är knutna till medlemmar också kommer och gör event. Arbete med att hitta nya sponsorer för detta år pågår och förarbete inför nästa års nya klädkollektion/sponsorpaket pågår. 
 • Lagledare/Medlemsgrupp - Vi saknar fortfarande en lagledare i U12 för 2006:orna med fördel en killförälder, hoppas att detta löser sig mycket snabbt då lagledaren för 2005:orna drar ett väldigt stort lass och det är mycket viktigt att det finns en i varje årskull.
  medlems och träningsavgifter är i stort sett betalda av alla och påminnelse till de som inte har betalt har kommer att gå ut eller har gått ut via respektive lagledare, däremot är det många som inte betalt sina säsongskort i Bruket vilket medför en hel del merjobb för lagledarna så ännu en gång påminner vi att alla avgifter för denna säsong  skulle vara betalda den 30/10 2016. Om någon har problem med att logga in och hitta varukorgen kontaktar ni respektive lagledare.  Inför säsong 2017-2018  kommer vi att ha sista inbetalningsdag för kommande säsong den 30/8 och då kommer även liftkort i Bruket att vara inkludera i alla träningsavgifter för u8-U16. Om någon aktiv slutar innan den 30/10 återbetalas liftkort, och 1/2 träningsavgift, medlemsavgifter återbetalas ej
 • Information (Daniel): Informationspolicy om vilken info som skall flöda var kommer inom kort. Det har också efterfrågats: Vilken utrustning skall man ha för varje åldersgrupp? Vilka tävlingar betalar klubben. En del av detta finns beskrivet i ”JAKs Röda Tråd”. Vi lägger också ut infon på hemsidan. Kommer inom kort. Håll utkik.

// Styrelsen gm Åke Wernelind

Skribent: Daniel Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Järfälla AK - Skidor
Emil Johnsson, Stenbockens väg 24
17565 Järfälla

Besöksadress:
Bruket
17546 Järfälla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@jarfallaalpina....

Se all info

VÅRA SPONSORER

tritech

TIVA logo  

 

Alla medlemmmar i Järfälla Alpina som bokar möten på Sigtunahöjden i Sigtuna och uppger "Järfälla Alpina" som "agent" sponsrar JAK med 4% på de belopp  som är bokat i logi, mat och lokaler.